Ако сте почитатели на добрите психологични трилъри, изпълнени със заплетени загадки, много обрати, многопластови герои и разнообразни, но важни теми, „Вилата“ от Рейчъл Хокинс е идеалното есенно четиво за вас.

Две сюжетни линии, разположени в миналото и в настоящето, книга в книгата, статии от вестници и списания, текстове на песни и няколко различни гледни точки – всички тези елементи от структурата на „Вилата“ създават заплетен лабиринт от загадки и неочаквани обрати – типичен за всеки добър трилър.

В сърцето на идеята за „Вилата“ лежи напълно реална и превърнала се в легенда история – лятото на 1816 г., което събира в една вила на брега на Женевското езеро Лорд Байрон и Пърси и Мери Шели и в крайна сметка води до създаването на „Франкенщайн“. Група творци, затворени в прекрасна къща с ужасното време навън (1816-а е известна като „Годината без лято“) – това е сюжет, който би допаднал на всеки писател, особено след като от него се ражда една от най-известните книги в историята, написана от 18-годишно момиче.

Подобно на реалната история от лятото на 1816 г., героите на Хокинс са млади хора, изкушени от изкуството и събрани в италианска вила. Подобно на „Франкенщайн“, и тук от лятото се ражда книга, която ще се превърне в легенда, но в романа събитията се развиват в посока на зловещ и неочакван обрат.

В центъра на съвременната линия са Емили и Чес – приятелки от деца, които днес, прехвърлили трийсетте, все по-трудно намират път една към друга. Затова, когато Чес предлага пътуване по женски до Италия, Емили вижда шанс най-после да възкреси връзката от миналото.

Но дали миналото на легендарната вила, в която отсядат, е най-подходящият фон за целта? През 1974 г. кокетната сграда, тогава наречена вила „Росато“, посреща рок звезда на върха на славата, едва прохождащ музикант и две момичета – Мари и Лара. Затворени във вилата, четиримата задействат събития, които в крайна сметка довеждат до това Мари да напише най-великия роман на ужасите в литературната история, Лара да композира платинен албум, а един от мъжете да бъде брутално убит.

Докато разравя тайните на италианската вила, Емили затъва все повече в тъмните страни на собствения си живот. И събитията отново започват да излизат извън контрол. По всичко личи, че вилата е готова да бележи поредната жертва, а „Вилата“ да спечели поредния читател.

Книгата вече е както в книжарниците, така и онлайн, като може да я поръчате с 10% отстъпка на www.soft-press.com.

Рейчъл Хокинс е родена на 23 ноември 1979 г. във Вирджиния, САЩ. Израства в Алабама. Учи в Университета в Обърн, Алабама, който завършва с бакалавърска степен по английски език.

След дипломирането си в продължение на 3 години работи като гимназиална учителка по английски език. След раждането на сина ѝ през 2007 г. се връща към мечтата си да пише.

Най-извезстна е с писането на фентъзи романи. Първият ѝ фентъзи роман „Хекс Хол“ от едноименната поредица е публикуван през 2010 г. Рейчъл Хокинс живее със семейството си в Обърн. „Вилата“ е последният издаден роман към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase